Catechisaties

Catechisaties

Basiscatechese
Voor de jongeren van groep 7 & 8 en de brugklassers bestaat er basiscatechese. Dit staat onder de leiding van Tini van Nugteren en wordt 1x per 2 weken gegeven tijdens de ochtenddienst. Er wordt gewerkt met materiaal van Timotheus van stichting Opwekking. In de nieuwsbrief zal van te voren gemeld worden wanneer er weer catechese is.

17+ catechisatie
Naast de basiscatechese en InterXion is er aansluitend de 17+ catechese, bedoeld voor, zoals de naam al doet vermoeden, de jongeren van 17 jaar en ouder. Omdat deze groep met jongeren relatief klein is, wordt de 17+ catechese dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Hervormde Kerk gegeven.

De avonden vinden plaats met een frequentie van ongeveer 1 keer per 3 weken in de Ontmoetingskerk. Tijdens deze avonden worden verschillende onderwerpen behandeld.

Belijdeniscatechisatie
Al naar gelang de behoefte worden er ook belijdeniscatechese gegeven. Deze behoefte wordt veelal tijdens de 17+ catechisatie bekend, maar deze kan ook direct uit de gemeente komen.
Voor het volgen van belijdeniscatechisatie is er geen leeftijdsgrens. Het is bedoeld voor een ieder die overweegt om openbare belijdenis van het geloof te doen in onze gemeente. De onderwerpen die besproken worden hebben als doel om de catechisanten te informeren en/of voor te bereiden op het doen van beleidenis.

Heb je interesse in het volgen van 1 van de catechisatie, of heb je een vraag, dan kan je altijd terecht bij 1 van de leiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.